Poslední akce

Kamenice
home run

06.01.2022
Mumlava, Jizera

02.01.2022
Vltava

27.08.2021
Salza, Hinterwildalpenbach

05.08.2021
Gimbach, Gail
--

14.06.2019
Více ...

V diskusi je celkem 6978 příspěvků na 466 stránkách.
1 2 3     << předchozí    
    následující >>     464 465 466

[ Martin ] 02.03.2009 - 17:39:39 :: Sázava
Tak jsme nakonec včera byli s Ladisem a Tomášem na Stvořidlech. Jako první letošní voda to bylo dobrý, až na ten závěrečný volej. Vody bylo nic moc, sněhu okolo spousta. Dneska už je tam vody o 20cm víc. Ladis má i pár fotek (a video!), tak uvidíte, co všechno se tam dalo dělat. P.S. krysa žádná

[ D/\/\/ ] 02.03.2009 - 16:26:54 :: termín
Taky bych se přikláněl víc k tomuhle termínu. Pak už to je moc do zkouškovýho a taky tam už nemusí být voda... přece jen je to o dost víc na jih a v půlce května nebývá voda ani u nás. Asi s tim bude mít problém Mudra, ale nějak to zkusíme vymyslet... (se dvouma přestupama jede Mudrovi ze Splitu vlak ;) tak ho tam hodíme :)) Nebo bysme to udělali třeba jen do pátku tj. 30.4.-8.5. Stejně ta cesta zpátky bude zase záležitost dvou až tří dnů a nějakejch řek po cestě.

[ Jirka ] 02.03.2009 - 15:51:34 :: tání
Taky jsem byl na běžkách v Českém lese a v Německu. Všude to tálo a teklo. Dal se jet Padrťák v Brdech, zase jsem ho prošvihnul. Jinak na horách to zaplaťpánbůh drží. Potřebuji ať se to pozdrží tak jsště týden. Hele a s tou Albánií nechcete to udělat od 30.4 do 10.5. Je to dost času a ušetří se dovolená. Nám by to pomohlo, ale potřebuji to vědět co nejdříve. Jinak mi nedají dovču., Jirka

[ D/\/\/ ] 28.02.2009 - 12:08:58 :: voda u nás
Byl jsem včera na běžkách a po prvotním neúspěchu na Jizerce sme přejeli do Bedřichova, takže jsem měl možnost vidět Kamenici. Včera byla totálně zasněžená a trochu vody v ní teklo. Ale jestli pojedete, tak si fakt dejte bacha, že na metrovej val sněhu se z vody blbě leze. Zatim ty sněhové závaly žádná voda neodnesla, takže neni na co vystupovat (jedině do vody). D.

[ D/\/\/ ] 28.02.2009 - 12:05:41 :: Ahoj všici
byl jsem tedka 4 dny offline, tak omluvte mou neúčast v diskusích. Jsem rád že se diskuse na téma Albánie rozpoutala i bez mého přičinění. Se všemi souhlasím a je mi jedno na kolik dnů pojedem a v tuhle chvíli mi nezáleží na termínu. Takže prosím prosím všechny co mají práci aby se aktivně snažili najít termín na kterym se dohodnem a tahle akce neskončila na tom že se nedohodnem. Naprosto souhlasim s tim, že je to daleko a cesta bude nejdražší položka a ani dvacetihodinový přesun nikoho moc nenadchne. Takže když se to povedlo tak, jak se psalo že cestou sjedem nějaké řeky a tím ji rozložíme, tak to bude určitě příjemnější.
Jinak ohledně bezpečnosti o které psal Pája: Jsou to pořád země nebezpečné oproti Rakousku/Itálii apod., ale za poslední roky se situace lepší. Na vodě tam skutečně několik partiček bylo.
Založil jsem zde jakýsi seznam věcí, tak abych to nemusel každému psát emailem - je to stránka podobná stávající diskusi, ale nepoužívejte ji prosím jako diskusi. Pište tam seznam toho na co nezapomenout a čeho se vyvarovat. INFORMACE
Kdo bude mít zájem tak se může podívat na cestopisy lidí, kteří Albánii prošli pěšky na http://www.hedvabnastezka.cz/cestopisy/albanie-1

[ Zmáťa ] 28.02.2009 - 10:15:11 :: Voda ...
Pájo, já jsem odjakživa slušný chlapec
Tome, Josefáč vypouští 1,37 Souš vypouští 1,52 a v Plavech je 3,82. Ten rozdíl je doplnění od přítoků. 5eky bez přehrad jsou suché. A z toho vyplývá, že netaje tak, aby to ovlivnilo průtok. Obecně platí, že pokud nepustí přehrady víc, nebo nezačne na horách pršet, nebo nebude přes noc nad nulou, téct nezačne.
Tak Perun s váma

[ Pája ] 28.02.2009 - 09:54:15
no to sem si naběhl to můžu čekat nějakou dvojsmyslnou narážku .... Viď Zmáťo

[ Pája ] 28.02.2009 - 09:52:10 :: Voda
Zdárek nedočkavci, tak s vodou je to zatím na pikaču, ale věřím, že pokud obleva nepoleví, zejména v horských oblastech tak příští víkend by už něco mohlo být..... jo a jen tak zatím vymyslete někdo jak se budeme hrabat z vody při těch metrových mantinelech co lemují naše oblíbené říčky a potůčky páč bych sebou nerad vozil cepín a mačky né že by se mi to do kajaku nevešlo ale člověk by to nemusel v čas vyndat a to pa může být problém.....

[ Martin ] 27.02.2009 - 16:18:38 :: voda
já věřím, že poteče. Kdo by zítra jel?

[ Tomáš ] 27.02.2009 - 14:41:00 :: voda
Ale přehrada v Josefáči odpouští jen 1kubík takže se to někde vzít musí, ale moc toho není no

[ Zmáťa ] 27.02.2009 - 14:20:13 :: re: voda
To ano, ale je to způsobeno odpouštěním přehrad, nikoliv táním, takže bych to tak růžově neviděl
Perun s vámi

[ Tomáš ] 27.02.2009 - 13:20:17 :: voda
Tak nám Kamenda pomalu stoupá uz je na 50ti, třeba se o víkendu ještě něco zadaří.

[ Tomas ] 27.02.2009 - 12:17:31 :: Albanie
Docela bych podpořil Mudruv napad jet tam na dyl, nejdrazsi je na tom ta cesta tam a zpet, pohyb tam uz je docela v poho ne? A kdyz uz tam budem.

[ Jirka ] 27.02.2009 - 08:54:57 :: Slovinsko, Albánie
Ahoj všem, jen pro info: Slovinsko bych tento rok moc neplánoval,protože tam letos napadlo více jak 6m sněhu!!! dokonce museli odhrabat lanovky. A jak znám místní podmínky, uděláto žbluňk a přeorá to celou zem, takže Soča bude asi nová a hlavně ve spodní části dosti nebezpečná, ale třeba se pletu.A Duben bude asi brzy, Květen jak kdy. ALbánie: navrhoval bych využít ty volné Květnové dny, kvůli dovolené. Navíc okolo 17.5 už asi nebudu moci jet. Potřeboval bych to vědět co nejdříve. Těším se na trička. Perun Jíra

[ Mudra ] 26.02.2009 - 21:00:01 :: Albánie
No tak původně to mělo být cca 28.4. - 3.5., ale tuším že při Danovo návštěvě Páji se zjistilo, že tou dobou někdo nemůže, že :-). Za mě je mi to jedno - od jedenáctýho dál čas mám. Ale pokud by to nebyl extra problém pro pracující lid, přikláněl bych se klidně i k delší variantě (třeba 9 dní) - takhle daleko se moc často nepodíváme a jenom cesta sežere spoustu času... Co vy na to?

1 2 3     << předchozí    
    následující >>     464 465 466
V diskusi je celkem 6978 příspěvků na 466 stránkách.
Vyska 249

[Tento obrázek uvidíte ještě 49 minut a znovu za 11 dní a 2 hodin.] Paddler : Eda / Photo : - / Location : Soča /
| úvod | něco o nás | užitečné odkazy | diskuse | co bylo | co bude | | nepřihlášen | přihlásit se

© Kyblíkáři   2004 - 2026